Pastöriserade grönsaksprodukter och mjölksyrning

Startdatum: 26 oktober, 2016
Slutdatum: 27 oktober, 2016
Tid: 08:30 till 16:30

Plats: Eldrimners ateljé, Ås, Jämtland

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Gör hållbara produkter av grönsaker, genom sänkning av pH och i kombination med pastörisering.

Du får lära sig vikten av att använda pH-meter och hur du kan testa om konserveringsmetoden är tillräcklig för att ge säkra produkter. Vidare får du kunskaper om mjölksyrning och hur salt, temperatur och syrefri miljö används för att styra processen. Under de praktiska delarna blir det tillverkning av inläggningar med vinäger och ättika, chutney, ketchup och chilisås, samt surkål och syrade rotsaksblandningar.

Kursledare är Catrin Heikefelt, branschansvarig bär-, frukt- och grönsaksförädling, Eldrimner.

Tider: 8.30–16.30. båda dagarna

Anmäl dig här: http://www.eldrimner.com/utbildning/37065.pastoriserade_gronsaksprodukter_och_mjolksyrning.html

 

logoeld

Arrangör

Arrangör: Livsmedelsakademin Adress:Minc, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö Telefon:+46 (0)727 - 41 58 55 E-post:anna.eklund@livsmedelsakademin.se Webbplats:http://www.livsmedelsakademin.se

Livsmedelsakademin har under de senaste tjugo åren skapat förutsättningar för innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen. Vi är klusterorganisationen som samlar små och stora aktörer som tillsammans vill utveckla framtidens mat, dryck och måltider.

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling.