Mjölksyrning med Surtanten

Startdatum: 18 mars, 2017
Slutdatum: 18 mars, 2017
Tid: 10:00 till 13:00

Facebook

Plats: ängavallen

Beskrivning

Mjölksyrade grönsaker är krispiga, syrliga, aromrika och förhöjer smaken i de flesta maträtter. Dessutom innehåller de mängder av hälsosamma mjölksyrebakterier och är något av det nyttigaste man kan äta! Under denna workshop får du lära dig vad mjölksyrning är, olika tekniker, vad som händer i burken, varför det är så nyttigt och vad man kan äta till. Du får även prova på att mjölksyra själv och tar med dig din burk grönsaker hem.

Kursen leds av Jenny Neikell, författare av den prisbelönta bok ”Fermentera, Mat med Mögel, Jäst och Bakterier”. Hon driver även företaget Surtantens syrade som tillverkar mjölksyrade, ekologiska grönsaker i Malmö. Med 20 års erfarenhet av mjölksyrning är Jenny en kunnig och efterfrågad föreläsare och under denna workshop får du möjlighet att ställa frågor och ta del av hennes kunskap.

Pris på workshop: 800 sek
Anmälan och info: adriana@angavallen.se
Presentkort köper ni på Ängavallens Gårdsbutik!
Sista anmälningsdag 2 veckor innan workshopen
Antal deltagare: minst 10st och högst 15st

Ifall workshopen inte uppnår den minsta antal deltagare,får du byta mot produkter i vår gårdsbutik el får pengar tillbaka.

Arrangör

Arrangör: Ängavallen Adress:Ängavallens Väg 17 - 9 Telefon:040-42 32 50 Mobil:040-42 32 50 E-post:angavallen@angavallen.se Webbplats:http://angavallen.se/

Kategorier: Frukt- och grönsaksförädling.