Livsmedelssäkerhet för mathantverkare, mjölkbönder
Startdatum: 3 maj, 2017
Slutdatum: 4 maj, 2017
Tid: 08:30
till 16:30
Plats: Ösavägen 30, 836 94 Ås
Beskrivning
En kurs om livsmedelssäkerhet för nya mathantverkare, personal hos mathantverkare samt mjölkbönder som ska sälja mjölk direkt till konsument.
Du får en orientering i livsmedelslagarna och kursen går lite djupare in på de delar som berör mathantverksföretag. Under kursen går vi igenom godkännande kontra registrering, vatten och dricksvatten, personlig hygien, ansvar, hantering av livsmedel, rengöring, provtagning, hälsofaror som till exempel skadliga mikroorganismer samt egenkontroll och HACCP.
Exempel kommer att tas från olika branscher samt från att sälja dryckesmjölk från gård. Föreläser gör Per Nilsson, konsult inom livsmedelssäkerhet och tidigare livsmedelsinspektör. De senaste 20 åren har han samarbetat med Eldrimner med rådgivning till mathantverkare. Han har i samarbete med Eldrimner skrivit boken Livsmedelssäkerhet för mathantverkare.
När du änmäler dig skicka en presentation av din verksamhet samt gärna några frågeställningar inför kursen. Mejla Anna Beglund som är kursansvarig, anna@eldrimner.com
Hålltider för grundkursen:
3 maj kl. 8.30–16.30 + 1 timmes extra frågediskussion på slutet av dagen.
4 maj kl.8.30–15.00 + ett senare pass kl.15.30–17.00 om dryckesmjölk, fil och yoghurt.
Den 30 augusti kan du gå en fristående fortsättning på grundkursen i livsmedelssäkerhet för mathantverkare och mjölkbönder. Mer information om den kommer inom kort.
Anmäl dig här: http://www.eldrimner.com/utbildning/40675.livsmedelssakerhet_for_mathantverkare-_mjolkbonder.html
Arrangör

Arrangör: Eldrimmer Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010-225 32 78 Mobil:010-225 32 78 E-post:info@eldrimner.com Webbplats:www.eldrimmer.com
Kategorier: Livsmedelshygien.