Köttmöte

Startdatum: 10 mars, 2017
Slutdatum: 10 mars, 2017
Tid: 10:00 till 15:30

Plats: högskolan kristianstad

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Varmt välkommen till Kristianstad fredagen den 10 mars för ett seminarium på tema kött. Vad händer inom svensk köttforskning och vart vill vi i framtiden? Hur skulle vi kunna formera oss i relation till exempelvis den nya livsmedelsstrategin och framtidens proteinutmaning? Huvudsyftet med dagen är dialog och kontaktskapande men vi får även möjlighet att inspireras och lära oss något nytt!
Plats
Föreläsningssalen, Gastronomi, hus 180, Högskolan Kristianstad


Program:
Från kl 10 kaffe och visning av metodkök och sensoriklaboratorium
11:00 Välkomna till HKR och denna dag! Viktoria Olsson, HKR och Anders Karlsson, SLU
Inspirationsföredrag: 11:10 Skånska Vilt i Sjunkaröd, Pär-Ola Andersson, VD Skånska Vilt
11:40 Köttbranschen ur vårt perspektiv, Anna Månsson, Inköpare HKSCAN AGRI och Patrik Holm Thisner, VP Quality and Corporate Responisibility, HKSCAN
12:20 Lunch på restaurang Metropol.
13:00 På gång inom svensk köttforskning
• Mobil slakt
Anders Karlsson, Professor, inst. för husdjurens miljö och hälsa, SLU
• Försök och möjligheter på Götala nöt- och lammköttscentrum,
Anna Hessle, Forskare, Inst. för husdjurens miljö och hälsa, SLU
• Köttforskning i Kristianstad?!
Viktoria Olsson, Mat- och måltidsvetenskap, HKR
• Jana Pickova, Professor, inst. för molekylära vetenskaper, SLU
14:00 Hur går vi vidare? Behov och intresse av framtida satsningar. Diskussion ledd av Anders Karlsson, SLU.
Slut 15:30


Anmälan och vidare information
Frågor och anmälan (senast 3 mars) till Viktoria.Olsson@hkr.se
Tel. 0442503817. Värd för dagen är forskningsmiljön MEAL http://www.hkr.se/forskning/forskningsmiljoer/meal—food-and-meals-in-everyday-life/
Välkomna!

Arrangör

Arrangör: Högskolan Kristianstad Adress:Elmetorpsvägen 15, 291 39 Kristianstad Telefon:0442503817 E-post:Viktoria.Olsson@hkr.se

Kategorier: Chark.