Korvkurs – grundkurs 4 mars

Startdatum: 4 mars, 2017
Slutdatum: 4 mars, 2017
Tid: 10:00 till 13:00

Facebook

Plats: Sinarpsvägen 164, 269 93 Båstad

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia att tillaga och bjuda på till kvällen.

Upplägg

Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget och vilka arbetsmoment vi har framför oss. I anslutning till detta går vi också igenom ABC kring livsmedelssäkerhet och hygien. Därefter byter vi om och går in i styckningen där hantverket utförs. Tänk på att det är kallt i lokalerna. Ta på en extra undertröja.

Tillsammans med Erica Elmberg, charkuterist hos Lindegrens, får du själv prova på hantverket att göra din egen korv. Vi blandar korvsmet, väger upp kryddor, stoppar i fjälster och snurrar till salsiccia och lammsnäckor. Vid tillverkningen använder vi både den stora korvhacken, korvsprutan och en vanlig hushållsassistent för de olika momenten.

Kursen tar ca 3 timmar.

Efter avslutad kurs får du med dig ca 1,5 kg färsk korv med dig hem. 695:- per person.

Kostnad och deltagare

Kursen kostar 695:‐/person och då ingår korven.

Max tio deltagare per kurs.

Anmälan http://www.lindegrens.se/kurser-och-upplevelser/korvkurs-grundkurs-4-mars/

Arrangör

Arrangör: Lindegrens Adress:Sinarpsvägen 164, 269 93 Båstad Telefon:0733-43 93 63 Mobil:0733-43 93 63 E-post:kontakt@lindegrens.se Webbplats:http://www.lindegrens.se

Kategorier: Chark.