Grundläggande livsmedelshygien

Startdatum: 23 augusti, 2017
Slutdatum: 23 augusti, 2017
Tid: 08:30 till 16:30

Plats: Florettgatan 27d

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Hur förebygger man matförgiftningar, vilka regler och riktlinjer måste man följa när man jobbar med livsmedel och vad är mikroorganismer? Det är en del av kursinnehållet i Grundläggande livsmedelshygien. Kursen ger din personal baskunskaper som krävs för att hantera mat på ett säkert sätt. Våra erfarna utbildare varvar teori med praktik, diskussioner och grupparbeten.

Hur förebygger man matförgiftningar, vilka regler och riktlinjer måste man följa när man jobbar med livsmedel och vad är mikroorganismer? Det är en del av kursinnehållet i Grundläggande livsmedelshygien. Kursen ger din personal baskunskaper som krävs för att hantera mat på ett säkert sätt. Våra erfarna utbildare varvar teori med praktik, diskussioner och grupparbeten.

Bra rutiner ger nöjda kunder

För alla verksamheter som hanterar livsmedel är grundläggande kunskap om livsmedelshygien A och O. Rätt kunskaper och rutiner skapar dessutom en lönsammare verksamhet och hjälper dig att behålla nöjda kunder.

Vi kan livsmedelshygien

Utbildningen i Grundläggande livsmedelshygien ger din personal de baskunskaper som krävs för att hantera mat på ett säkert sätt. Kursen leds av våra erfarna utbildare som har lång erfarenhet av att arbeta med matsäkerhet hos olika företag.

Viktig grundkurs för alla som hanterar livsmedel

Kursen vänder sig till alla som arbetar med livsmedel i restaurang, livsmedelsbutik, storhushåll, bageri, livsmedelsindustri.

Vill ni läsa hos er, hos oss eller på webben?
Vad passar er bäst? Vill ni komma till oss på Anticimex och läsa kursen under en heldag på 8 timmar, eller två halvdagar? Passar flexibiliteten med en webbutbildning er bättre? Eller önskar ni en skräddarsydd kurs i era egna lokaler? Hör av dig till oss!

Det här lär ni er på kursen:

• Vad livsmedelskvalitet innebär
• Smittämnen och smittkällor i livsmedelshantering
• Grundförutsättningar för livsmedelshantering
• Kritiska steg i livsmedelshantering
• Baskrav för egenkontroll
• Myndigheternas roll – lagstiftning och offentlig kontroll
• Personlig hygien och rutiner
Matförgiftningar, allergener och andra hälsofaror

Efter kursen vet ni mer om:

• mikroorganismer och faror som är förknippade med livsmedelshygien
• de vanligaste patogena mikroorganismernas förekomst och egenskaper
• de regelverk och riktlinjer som finns för livsmedelshanterande företag och myndigheternas roll
• vikten av personlig hygien och hygieniska förhållanden
• att säker mat är mer lönsamt och kunna följa rutiner för att producera och sälja säker mat
• behovet av egenkontroll
• hur du förebygger matförgiftningar

Både teori och praktik för bästa resultat

Anticimex utbildare varvar teori, praktik, diskussioner och grupparbeten för att skapa en verklighetsanpassad och intressant utbildning. Den avslutas med ett skriftligt prov och alla som blir godkända får ett diplom efter avslutad kurs.

Läs mer och anmälan här: https://www.anticimex.com/sv-SE/for-foretag/vara-tjanster/utbildningar/matsakerhet/grundlaggande-livsmedelshygien/

 

Arrangör

Arrangör: Anticimex Adress:Florettgatan 27d Telefon:0709150045 Mobil:0709150045 E-post:jessica.johansson@anticimex.se Webbplats:www.anticimex.com/

Sedan 1934 har Anticimex gått från att vara ett svenskt familjeföretag till ett internationellt företag med omkring 4 000 anställda som finns i 17 länder. När vi startade vår verksamhet var vi ensamma om att ge kunden en garanti om skadedjursfri miljö, istället för att ta betalt för varje enskild sanering. Detta är en affärsidé som vi tillämpar än i dag. Den affärsidén ledde till att vi tidigt använde oss av förebyggande åtgärder. Vårt motto – Att förebygga och skydda– är en ny formulering av ett gammalt arbetssätt. Ett arbetssätt som går ut på att ta ansvar för människors hälsa och livskvalitet. I dag har verksamheten utvecklats och är inriktad på att skapa sunda och hälsosamma miljöer åt både företag och privatpersoner. Det betyder att Anticimex säkrar industriers matproduktion, skyddar restauranger mot bakterier, hjälper alla företag att få ett bättre brandskydd och arbetsmiljö, förebygger fuktskador i alla slags bostäder och hjälper fastighetsägare att spara energi.

Kategorier: Livsmedelshygien.