Gör riktig korv

Startdatum: 21 november, 2016
Slutdatum: 22 november, 2016
Tid:

Plats: Ås Jämtland

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Sören Lundgren på företaget Gårdscharken är prisad charkuterist med stor erfarenhet och känsla för sitt hantverk.

Under två dagar lär Sören ut konsten att tillverka korv från grunden med enklare styckning och köttsortering. Vi jobbar med kött från lamm, gris och älg beroende på tillgång, och gör främst korvtyper som värmebehandlas. En variant vi tillverkar på den här kursen är färskkorv som steks eller grillas just innan servering, alltså äkta ”Bratwurst”.

Praktisk tillverkning varvas med teoretiska inslag om hygien, onda och goda bakterier och val av råvaror samt hur charkuterier görs hållbara.

logoeld

Arrangör

Arrangör: Livsmedelsakademin Adress:Minc, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö Telefon:+46 (0)727 - 41 58 55 E-post:anna.eklund@livsmedelsakademin.se Webbplats:http://www.livsmedelsakademin.se

Livsmedelsakademin har under de senaste tjugo åren skapat förutsättningar för innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen. Vi är klusterorganisationen som samlar små och stora aktörer som tillsammans vill utveckla framtidens mat, dryck och måltider.

Kategorier: Chark.