Glass och sorbet

Startdatum: 21 november, 2016
Slutdatum: 22 november, 2016
Tid:

Plats: Eldrimners ateljé, Ås, Jämtland

Beskrivning

Lär dig grunderna, både i teori och praktik, för tillverkning av glass och sorbet. Du får prova att göra de vanligaste färskglasstyperna, gräddglass och mjölkglass samt yoghurtglass och sorbet.

Tillverkningen sker hantverksmässigt och utan onödiga tillsatser. Främst kommer olika bär och frukter att användas som smaksättare. Under kursen diskuteras även utrustning och ekonomi för glassprooducenter.

Kursledare är Thorkil Boisen som drivit ekologisk glasstillverkning på Bornholm i 15 år.

Läs mer och anmäler er här: http://www.eldrimner.com/utbildning/35351.glass_och_sorbet.html

 

logoeld

Arrangör

Arrangör: Livsmedelsakademin Adress:Minc, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö Telefon:+46 (0)727 - 41 58 55 E-post:anna.eklund@livsmedelsakademin.se Webbplats:http://www.livsmedelsakademin.se

Livsmedelsakademin har under de senaste tjugo åren skapat förutsättningar för innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen. Vi är klusterorganisationen som samlar små och stora aktörer som tillsammans vill utveckla framtidens mat, dryck och måltider.

Kategorier: Desserter.