Byggnader för livsmedelsförädling
Startdatum: 8 april, 2016
Slutdatum: 8 april, 2016
Tid: 09:00
till 16:00
Plats: Skepparslöv
Beskrivning
Preliminärt program på endagskursen
9:00 Livsmedelslagstiftningen och egenkontroller. Elisabet Svensson, matkonsult Hushållningssällskapet Skåne
9:30 Fika
10:00 Vad är ett livsmedelsföretag? När krävs anmälan kontra godkännande? Märkning av livsmedel. Elisabet Svensson, matkonsult Hushållningssällskapet Skåne
10:30 Hur går en livsmedelsinspektion till? Vanliga fel och brister vid inspektion. Emmi Schyberg, livsmedelsinspektör Kristianstad Kommun
11:00 Lagar och regler för byggnation, tex bygglov, förprövning, miljötillstånd och anmälan till kommunen. Therese Ljungberg, byggrådgivare HIR Skåne
11:30 Yttre planering. Maria Mickelåker Byggrådgivare HIR Skåne
12:00 Lunch
12:45 Inre planering, material, utrustning, lite exempel på lösningar för gårdsbutik, gårdsmejeri och gårdsslakteri. Henrik Karlsson, byggrådgivare, Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge
14:00 Fika och diskussionstid, egna frågeställningar
14:30 Kostnader, projektgenomförande och bidragsansökan. Henrik Karlsson, byggrådgivare, Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge
Deltagaravgift: 600 kr exkl. lunch och fika.
Anmälan
senast den 4 april till Therese Ljungberg, tel. 010-476 22 21, e-postadress: therese.ljungberg@hushallningssallskapet.se
Arrangör

Arrangör: Hushållningssällskapet Telefon:010-476 22 21 E-post:therese.ljungberg@hushallningssallskapet.se Webbplats:http://hushallningssallskapet.se